Ingredients
Directions
Teraz pościmy, ale wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Trzeba zaplanować potrawy na śniadanie niedzielne. Stół świąteczny można urozmaicić np. jajkami faszerowanymi. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt smakowy przechodzi oczekiwania konsumujących.
Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo, ~ 30dag pieczarek, 2 cebule, szczypiorek, majonez, sól i pieprz.
Przygotowanie: Na oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę. Kiedy jest lekko podsmażona dodajemy pieczarki pokrojone w dość drobną kosteczkę i smażymy dalej przyprawione solą i pieprzem do smaku. Jajka kroimy wzdłuż na połówki i delikatnie wyjmujemy żółtka. Połówki jajek zostaną później napełnione farszem. W płytkiej miseczce lub na głębszym talerzu widelcem rozgniatamy żółtka, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i usmażone pieczarki z cebulką, a następnie dodajemy po trochu majonez, aby uzyskać jednolity farsz. Przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Można dodać jakiś swój indywidualny ulubiony smak np. curry itp. Połówki białek układamy na półmisku czy talerzu płaskim napełniając farszem, aby wystawał z jajka. Spróbujcie są na prawdę bardzo smaczne!